baromfibolt
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Kacsa és libahúsból készült ételek

Káposztás kacsamell
HOZZÁVALÓK:

2 kacsamell
60 dkg főtt savanyú káposzta
4 evőkanál szójaszósz
fél dl víz
1 fej vöröshagyma
3 dkg vaj
1 evőkanál cukorszirup
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A kacsamellek bőrét éles késsel bevagdaljuk, hogy jobban átsüljön. Teflonban, zsiradék nélkül, a bőrével lefordítva, 3-4 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik oldalon 2-3 percig pirítjuk. A keletkezett zsiradékhoz adunk 2 evőkanál szójaszószt, meg a vizet. Sóval, borssal ízesítjük, és 6-7 percig főzzük. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a felaprított hagymát, a káposztát, a maradék szójaszószt és a cukorszirupot. Karamellesre főzzük (kb. 10 perc). Tálaláskor a húst a káposzta tetejére tesszük.

 
 

Kacsahús almával, burgonyapürével
HOZZÁVALÓK:

4 (20 dkg-os, kicsontozott, lebőrözött) konyhakész kacsamell
2 evőkanál juharszirup
1 kg burgonya
5 dkg vaj
2 nagyobb alma
4 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A húst sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát bekenjük a juharszirup felével. Sütőbe tesszük, és kislángon 20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, forrásban lévő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és áttörjük. Belekeverjük a vaj felét, jól összedolgozzuk, és meleg helyre félretesszük. Meghámozzuk az almákat, kivájjuk a magházukat, a gyümölcsöt pedig cikkekre vágjuk. A maradék vajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük az almadarabokat, meglocsoljuk juharsziruppal, és mindkét oldalukat 3 percig sütjük, amíg szépen pirulni kezdenek. A tálaláshoz egy kanálnyi burgonyapürét teszünk a tányérra, meghintjük petrezselyemmel, rátesszük a vékony hússzeleteket, és körérakjuk a sült almát.

 

Kecskesajttal töltött kacsa
HOZZÁVALÓK:

20 dkg kecskesajt
2 kacsamell (csont nélkül)
4 szelet rozskenyér
őrölt bors
petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS

A kecskesajtot vastag szeletekre vágjuk. A kacsahúst 1,5 cm-enként hosszában bevágjuk, minden vágásba 1-1 szelet sajtot teszünk. Tepsibe rakjuk, és sütőben megsütjük, majd 2-3 percig grillezzük, hogy pirosra süljön. A kenyérhéjakat levágjuk, a szeleteket megpirítjuk. A kész húsokat kettévágjuk, és minden kenyérszeletre teszünk egyet. Kevés borssal meghintjük, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Variáció
Ha dupla mennyiségben készítjük, vajas burgonyapürét adunk hozzá, és meghintjük reszelt szerecsendióval. Így előétel helyett főétel lesz belőle.

 
 

Kacsahúsos penne
HOZZÁVALÓK:

kb 20 dkg kacsacomb (zsírjában sült)
30 dkg erdei gomba (vegyesen)
4 gyöngyhagyma
fél dl száraz fehérbor
40 dkg penne (tollhegy) tészta
kacsazsír
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A gombákat felszeleteljük, a gyöngyhagymákat karikákra vágjuk. A húsról a bőrt levesszük, a húst vékony szeletekre vágjuk. 2 evőkanál kacsazsírban a hagymát 5 percig pároljuk, majd beleöntjük a bort, és 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a gombát és a húst. Sóval, borssal megszórjuk, és gyakran kevergetve 15 percig főzzük. A tésztát sós vízben kifőzzük (de ne áztassuk el!). Lecsöpögtetjük, majd a gombás húshoz adjuk. Ha szükséges, utánfűszerezzük, majd az egészet mély tálba öntjük, petrezselyemmel megszórjuk, és rögtön tálaljuk.

 
 

 
Libacomb almás tökfelfújttal
HOZZÁVALÓK:

4 libacomb
2 evőkanál piros gyümölcstea
2 dl vörösbor
olaj
őrölt bors


a felfújthoz
40 dkg sütőtök
1 alma
2 tojás
4 evőkanál liszt
vaj
gyömbér
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Készítsünk egy csésze jó erős gyümölcsteát, majd hűtsük ki. Keverjük össze a borral, és a csont mellett bevagdosott libacombokat ebben a pácban érleljük egy napig. Sütés előtt egy órával sózzuk és borsozzuk meg, majd középmeleg sütőben, a páclével meglocsolva süssük ropogósra. A sütőtököt süssük puhára a sütőben, amikor kihűlt pépesítsük, és keverjük hozzá a reszelt almát. Fűszerezzük, majd tegyük bele a tojássárgákat, és szórjuk bele a lisztet, végül lazítsuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. Töltsük kivajazott, lisztezett formákba, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg.

 
 

trüffel
HOZZÁVALÓK:

20 dkg libamáj
5 dkg vaj
1 kis fej édes hagyma
só, őrölt bors
5 dkg apróra vágott dió


ELKÉSZÍTÉS

Az apróra vágott hagymát a vajban enyhén megfonnyasztom, majd hozzáadom az előkészített, felszeletelt libamájat. 2-3 perc alatt készre sütöm a májszeleteket, sózom, borsozom, hozzáadom a tejszínt is, majd összeturmixolom. 3-4 órára a hűtőbe teszem a májkrémet, hogy megszilárduljon. Két kanál segítségével golyókat formázok a krémből, és megforgatom az apróra vágott dióban. Pirítóskenyeret kínálok hozzá.

 

Márton-napi töltött libacomb színes káposztalepénnyel
HOZZÁVALÓK:

4 pecsenye libacomb
3 zsemle
2 tojás
3 dkg vaj
20 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
zsemlemorzsa
1-1 kiskanál paradicsompüré, liszt
só, őrölt bors

a körethez
30 dkg lila káposzta
30 dkg fehér káposzta
30 dkg kelkáposzta
1,5 dl olaj
4 tojás
3 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
12 dkg trappista sajt
só, őrölt fűszerkömény, bors
a tepsihez: olaj, zsemlemorzsa


ELKÉSZÍTÉS

A megmosott combokat bőrös felükkel fektessük a vágódeszkára, éles késsel filézzük ki a rövid csontokat, a húst nyissuk meg, ezt a részt húsklopfolóval kicsit lazítsuk meg, és sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez a beáztatott, kinyomkodott zsemléket tegyük keverőtálba a tojásokkal és a vajban megpárolt zöldborsóval együtt. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítsük, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen formálható tölteléket kapjunk. Az elkészült tölteléket halmozzuk a csontok helyére, a combokra, a hússzéleket hajtsuk rá, és zsineggel kössük össze. A bőrös felükkel felfelé tegyük tepsibe, öntsünk alá 2 deci vizet, és alufóliával letakarva, pároljuk majdnem puhára. Vegyük le a fóliát, és a töltött combokat süssük ropogós pirosra. A körethez a káposztákat szeleteljük vékonyra, külön-külön a forró olajban pirítsuk meg, és fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel. Keverjük el a tojásokat a tejszínnel, sóval, borssal, petrezselyemmel, majd öntsük a kicsit meghűlt káposztákra. Keverjük össze, simítsuk a kiolajozott, morzsával beszórt tepsibe. A tetejét szórjuk meg a reszelt sajttal, és 190 °C-os sütőben süssük pirosra, majd 10 percet pihentessük. Ha a libacomb is megsült, a visszamaradt szaftról öntsük le a zsírt, a szaftban pirítsuk meg a paradicsompürét, szórjuk meg a liszttel, és annyi vizet öntsünk hozzá, hogy krémes mártást kapjunk. Sózzuk, borsozzuk meg és szűrjük át. Tálaláskor a nagyobb darabokra vágott káposztalepényt és a félig felszeletelt töltött combot locsoljuk körbe a mártással.

 
 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
Pontos idő
 
Menü
 
Szárnyas receptek
 

Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!