baromfibolt
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Csirkecombból készült ételek

Pirított fehér káposztával töltött csirkecomb
HOZZÁVALÓK:

fél fej fejes káposzta
4 csirkecomb
2 evőkanál cukor
petrezselyem
őrölt bors

olaj


ELKÉSZÍTÉS

Reszeljük meg vagy vágjuk apróra a káposztát. Kevés olajban karamellizáljuk a cukrot, majd szórjuk rá a káposztát, sózzuk, borsozzuk meg, és pároljuk puhára. A csirkecombokon a mutatóujjunkkal kicsit nyújtsuk-lazítsuk meg a bőrt, és töltsük a bőr alá a káposztát. Sózzuk, borsozzuk meg a húst is, és előmelegített sütőben süssük ropogósra. Pirított burgonyával vagy párolt rizzsel kínáljuk.

 

Csirke sajtbundában
HOZZÁVALÓK:

1,2 kg-os csirke
2 póréhagyma
1 zeller
2 sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 szegfűszeg
1 csokor (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem) vegyes fűszernövény
3 liter víz
2,5 dl tej
2 dl tejszín
2 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A pórét és a zellert megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, a hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük. Az összes zöldséget mély lábasba tesszük, és hozzáadjuk a zöldfűszert. Vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, és felforraljuk. Beletesszük a csirkét, és puhára főzzük. Amikor kész, a húst kivesszük, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk, a csontokat és a bőrt eltávolítjuk. A levest leszűrjük, belekeverjük a tejet, és felére főzzük. A tojássárgákat a tejszínnel felverjük, gyorsan kevergetve a leveshez adjuk, ha szükséges, újrafűszerezzük. A csirkedarabokat jénai tálba tesszük, a szósszal meglocsoljuk, a sajttal megszórjuk, és pirosra sütjük.

 
 
 
 
 
 

Csirkecombok mustármártásban, szalvétás gombóccal
HOZZÁVALÓK:

4 csirkecomb
1 kiskanál curry
1 dl olaj
2 evőkanál mustár
1 evőkanál liszt
zöldségleves
1 dl tejszín
só, őrölt bors

a körethez
2 zsemle
40 dkg liszt
2 tojás
1 kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
só, őrölt bors


 
 

ELKÉSZÍTÉS

A csirkecombokat sóval, borssal, curryval fűszerezem, meglocsolom az olajjal, és lefóliázva, hűtőben 2-3 órát pácolom. Tepsibe teszem, meglocsolom az olajjal, 2 deci vizet öntök alá, és 180 °C-os sütőben 35-40 perc alatt először párolom, majd amikor elpárolódott a leve, pirosra sütöm. A körethez a zsemléket kis kockákra vágom, tepsiben, szárazon, 180 °C-os sütőben megpirítom, majd keverőtálba szórom. Hozzáadom a lisztet, a tojásokat, az apróra vágott hagymát, sót, borsot, és petrezselymet. Jól összedolgozom, és annyi vizet öntök hozzá, hogy sűrű galuskatészta jellegű masszát kapjak. Konyharuhára öntöm, egyenletesen eligazítom, felcsavarom, és a két végét megkötözöm, hogy ne folyjék ki belőle a tészta. Végül a szalvétás gombócot sós, forró vízben, lassú tűzön 30-35 perc alatt megfőzöm. A mártáshoz a combokat kiveszem a tepsiből, a visszamaradt szaftban megpirítom a mustárt, megszórom a liszttel, megfuttatom, és annyi zöldséglevest öntök hozzá, hogy tejszín sűrűségű mártást kapjak. Ezután beleöntöm a tejszínt, amikor felforrt, sóval, borssal utóízesítem, lehúzom a tűzről, és leszűröm. Tálaláskor az ujjnyi vastag szeletekre vágott gombócot tányérra fektetem, melléteszem a fűszeres csirkecombot, és körbelocsolom a mustármártással.
A zsemlegombócokat, forrásban lévő sós vízbe is beleszaggathatom.
 
 
 
 
 
6 személyre
 
Csirke tejszínes mártásal
 
HOZZÁVALÓK:

8 csirkecomb
8 (alsó) csirkecomb
2 citrom
2-2 evőkanál vaj és olaj
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
5-6 szem Cayenne bors
1,25-1,25 dl csirkehúsleves (leveskockából) és tejszín
2 felkockázott paradicsom
őrölt bors

ELKÉSZÍTÉS

A csirkét a citromlével meglocsoljuk. A vajat és az olajat együtt serpenyőben felforrósítjuk, és ebben a combokat minden oldalukon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, majd a paprikával és a borssal megszórjuk. A levessel felöntjük, felforraljuk, és sűrűre főzzük. Mérsékeljük a tüzet, és a húst puhára pároljuk. Közben a paradicsomot kislángon mártás sűrűségűre főzzük, szitán áttörjük, a csirkéhez adjuk, és összefőzzük. Amikor kész, a húst tálakra adagoljuk. A mártásba keverjük a tejszínt, felmelegítjük, és hozzáadjuk még fél citrom levét. Sóval, borssal ízesítjük, és a csirkére öntjük. Citromdarabkákkal díszítjük.

 
 
 

Csirkecombok zsenge zöldborsóval
HOZZÁVALÓK:

4 gyöngyhagyma
4 csirkecomb
3 evőkanál olaj
6 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál cukor
40 dkg zöldborsó (zsenge, héjas)
2 evőkanál korianderlevél (durvára vágott)
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

A hagymákat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A combok bőrét kereszt alakban bevágjuk, borssal meghintjük, majd 2 evőkanál olajban 3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A maradék olajban megfuttatjuk a hagymát, 2 evőkanál szójaszószt adunk hozzá, majd a cukrot is belekeverjük. Belerakjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, és lefedve, közepes tűzön 15 percig pároljuk. Közben a zöldborsót megtisztítjuk (a két véget levágjuk), és sós vízben 5 perc alatt megfőzzük. Lecsöpögtetjük, majd a maradék szójaszósszal összekeverjük. A főzést kislángon még 5 percig folytatjuk, közben időnként óvatosan átkeverjük. Végül a combokat és a borsót tányérokra rendezzük,  korianderlevéllel díszítjük, és melegen tálaljuk.
Csirkecomb kétféle szőlővel
HOZZÁVALÓK:

(kb. 1,2 kg) egész csirke
3 dkg vaj
25-25 dkg fehér és kék szőlő
1 citrom
őrölt bors

olaj, a sütéshez


ELKÉSZÍTÉS

A csirkét serpenyőbe tesszük, forró olajban minden oldalát jól átpirítjuk, majd kiszedjük, tűzálló tálba tesszük, és sóval, borssal ízesítjük. 2 dkg vajat teszünk rá, és forró sütőben puhára sütjük. A szőlőt leszemezzük, kiválasztunk hat fehér meg hat kék szemet, és a citrom levével összeturmixoljuk. A többi szőlőszemet a maradék vajban, serpenyőben megfonnyasztjuk. A megsült csirkét darabokra szedjük, a visszamaradt zsiradékot serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szőlő- és citromlevet, 2 dl vizet, felforraljuk, és állandóan kevergetve besűrítjük. A csirkehúst tálra tesszük, körérendezzük a szőlőszemeket, és tálaljuk. A mártást tálkában adjuk mellé

 
 

Csirkecombok keleti fűszerekkel
HOZZÁVALÓK:

12 csirkecomb

A marináló mártáshoz
2 dl ananászlé
2 evőkanál barna cukor
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1-1 csipetnyi curry és Cayenne bors
1 evőkanál szójaszósz


ELKÉSZÍTÉS

Az ananászlét a cukorral felforraljuk, és kislángon 5 percig főzzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát, beleöntjük az olajat meg a szójaszószt, és borssal megszórjuk. A mártást jénai tálba öntjük, beletesszük a combokat, és lefedve, szobahőmérsékleten 3 óráig állni hagyjuk, közben többször megforgatjuk. Végül forró sütőben készre sütjük, majd pirosra grillezzük. Forrón kínáljuk.

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
A blogban még nem található bejegyzés.
Friss hozzászólások
Még nincs hozzászólás.
Archívum
A blogban még nem található bejegyzés.
 
Pontos idő
 
Menü
 
Szárnyas receptek
 

Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!